Semmelweis-nap

Kedden ne betegedjen meg! Zárva lesznek a patikák július elsején

Július 1-én, kedden ügyeleti rend szerint dolgoznak az egészségügyben. A Semmelweis-napon a legtöbb gyógyszertár is zárva lesz.

2014.06.28 20:26Havariapress
Fotó: freedigitalphotos.net/amenic181

Július 1-je Semmelweis-nap, az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap. Július 1-jén az ügyeleti rend szerint biztosítják a sürgős esetek ellátását az egészségügyi szolgáltatók.

A gyógyszertárak többsége kedden zárva lesz. A gyógyszerellátás a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosított. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az év minden napján, 24 órában működő Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat a hosszú hétvégén is hívható, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Kémiai Biztonsági Intézet Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 80 20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.