A nap furcsa híre

Ötnél kevesebb lóval is indítható lovas szolgáltatás

Hétfőtől megszűnik az a szabály, amely szerint lovas szolgáltatást csak legkevesebb 5 lóval lehet indítani.

2014.06.28 05:30MTI
freedigitalphotos Tina Phillips

Az önkormányzati miniszter 2008-ban hozott rendelete a lovas szolgáltatás végzésének feltételei között határozta meg, hogy a szolgáltatásba legalább 5 lovat kell bevonni. A mostani módosítás ezt a minimális számot kiveszi a rendeletből, viszont megtartja a többi feltételt.

Így szükséges a lóútlevél, az állat egészségügyi alkalmassága, és az, hogy legalább 4 éves legyen. Kivétel továbbra is a lovasterápia és a fogyatékos személynek nyújtott lovas szolgáltatás, ezeket csak legalább 5 éves lóval lehet ellátni.

A szolgáltatók korábban kifogásolták azt, hogy a vendég lovagoltatásával járó lovas szolgáltatásban résztvevő ló alkalmassága meghatározásának szempontjai között szerepelt az ismert származás. Ez továbbra is a feltételek között maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.