Magyar Nemzet

A legtöbbet dolgozók között vagyunk az Unióban (a leggazdagabbak jövedelmének töredékéért)

A lista első felében a görögökön kívül csak az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országok voltak.

2014.06.27 07:49MTI

Egy francia kutatás szerint a románok, a görögök és a magyarok dogoznak a legtöbbet az Európai Unióban - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában idéz a Coe-Rexecode intézet felméréséből, amely "igazi munkaórákat" mért, amibe nem számították bele a betegszabadság, a sztrájkok, az ingázás és a gyes idejét. Az így számított éves igazi munkaórák száma Romániában 2099, Magyarországon 1969 volt a felmérés alapján.

A lap kiemeli, hogy a lista első felében a görögökön kívül csak az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országok voltak, míg a legkevesebbet a felmérés szerint a finnek és a franciák dolgoztak 2013-ban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.