Először a pálya szélén, majd a pályán

Focimeccs közben estek egymásnak - 25 vádlottja van a sarudi tömegverekedésnek

2012. április 29-én a két, egymással haragos viszonyban álló család tagjai előbb a futballpálya szélén keveredtek szóváltásba, majd berohantak a pályára is, ahol bajnoki labdarúgó-mérkőzés zajlott.

2014.06.25 11:29MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

Huszonöt ember ellen emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 2012 tavaszán Sarudon történt tömegverekedés ügyében - tájékoztatta a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: 2012. április 29-én a két, egymással haragos viszonyban álló család tagjai előbb a futballpálya szélén keveredtek szóváltásba, majd berohantak a pályára is, ahol bajnoki labdarúgó-mérkőzés zajlott.

A verekedés miatt a játékvezetőnek le kellett fújnia a mérkőzést. Május 2-án reggel a két családhoz tartozó huszonnégy vádlott a helyi ABC mellett találkozott, ahol - a focipályán történtek miatt - hangos szóváltás alakult ki közöttük. Kölcsönösen sértegették a másik tábor tagjait, majd a magukkal vitt ütő- és vágóeszközökkel - fabotokkal, húsklopfolóval, lemezcsővel, seprűfejjel, bokszerrel és dobókéssel - egymásnak estek.

A verekedésben egy vádlott súlyos, hét vádlott és egy tanú könnyű sérüléseket szenvedett. A tettlegességnek a rendőrség közbeavatkozása vetett véget.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a kétrendbeli, minősített garázdaság bűntette mellett - ezzel halmazatban - egy vádlottat súlyos testi sértés bűntettével, egyet ennek kísérletével, további tizennyolc vádlottat pedig könnyű testi sértés vétségével is vádol.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség egy vádlottra elzárás, ötre felfüggesztett szabadságvesztés, tizenkilencre pénzbüntetés kiszabását indítványozza - közölte Szalóki Zoltán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.