Olvasson kevesebbet, tudjon meg többet!

Napi összefoglaló: diktátorok közt

"U.i.kérem ha véletlenül aramennek tegyenek virágot Algernon sirjára a hátsoudvarba."

2014.06.18 20:21ma.hu

Diplomácia

Lázár lesz az ország uniós főtárgyalója
A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyezte határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Hivatalból legyenek nyilvánosak a közpénzből fizetett külföldi utak?
Tűrhetetlennek tartják, hogy politikusok az adófizetők pénzén "folytassanak luxuséletmódot".

Jogvédők szerint a világ egyik legnagyobb diktátorát fogadta szerdán a köztársasági elnök Budapesten: Áder Jánoshoz a türkmén államfő érkezett. Mivel Türkmenisztánban van a világ egyik legnagyobb gázkészlete, az energiabiztonság kérdéséről is beszéltek, ám az újságírók nem kérdezhettek.

Dől a magyar gáz Ukrajnába
Rohamosan nő a Magyarországról Ukrajnába küldött gáz mennyisége, a hazai tárolók töltése azonban lehetne gyorsabb is.

Költségek

Fontos adatok lehettek az ellopott mobilokon, máskülönben nem az életvédelmi nyomozók vizsgálnák az ügyet. Az egyiknek megtalálták a tokját, rajta pedig egy úgynevezett biológiai nyomot. DNS-vizsgálattal próbálják beazonosítani.

Plusz 1,2 milliárd a Fradi-stadionra. A Nemzeti Vagyonkezelő szerint erre azért volt szükség, hogy a stadion alkalmas legyen a XXI. századi legmodernebb igények kielégítésére.

A katari uralkodócsalád vette meg a volt Balettintézetet
A Lechner Ödön által tervezett Drechsler-palota (a volt Balettintézet) csaknem húsz éve áll üresen - a jövőben szállodaként működhet.

Devizahitelek - az igazságügyi tárca (is) tanulmányozza a jogegységi döntést
Várhatóan szeptemberre lesz álláspont arról, hogy milyen feladatokat kell végrehajtani a jogegységi döntéssel összefüggésben.

Nyolcmillió dolláros tőkeinjekciót kap a BalaBit
A hazai alapítású, IT-biztonsággal foglalkozó cég az élő példa, hogy megfelelő tervezéssel, stratégiával és életképes termékekkel, szolgáltatásokkal egy magyar cégnek is van keresnivalója a világpiacon.

Kultúra

Elhunyt a legendás Virágot Algernonnak írója, Daniel Keyes
(A cím alatti idézet a könyvből való.)
Vasárnap halt meg dél-floridai otthonában egy tüdőgyulladás szövődményei miatt. Felesége, Aurea Georgina Vazquez, akivel hatvanegy évig voltak házasok, tavaly hunyt el.

Világhírű előadók videóit blokkolhatja a YouTube
A YouTube videómegosztó portál napokon belül blokkolhatja egyes előadók, például Adele és az Arctic Monkeys videóklipjeit, mivel kiadóik nem írták alá a portál előfizetéses zeneszolgáltatásokról szóló új szerződését.

Cukorbetegség: életünk első három éve dönti el a jövőt?
Sok mindenre igaz, hogy életünk első néhány éve meghatározó szereppel bír a későbbiek szempontjából, nincs ez másképp az allergiás megbetegedések vagy épp a cukorbetegség kialakulásában sem.

A tenger alatt futották a félmaratont
Félmaratont futottak a La Manche-csatorna alagútjának megépítése 20. évfordulóján az Eurotunnel vállalat francia és brit dolgozói közül mintegy ötvenen, száz méterrel a tenger szintje alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.