DK

Hivatalból legyenek nyilvánosak a közpénzből fizetett külföldi utak?

Tűrhetetlennek tartják, hogy politikusok az adófizetők pénzén "folytassanak luxuséletmódot".

2014.06.18 16:01MTI

A Demokratikus Koalícióhoz (DK) tartozó képviselők törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy minden állami, önkormányzati hivatalos út, annak részvevői és költségelszámolása hivatalból kerüljön nyilvánosságra - közölte az MTI-vel szerdán a párt szóvivője. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: tűrhetetlennek tartják, hogy politikusok az adófizetők pénzén "folytassanak luxuséletmódot".

A szóvivő közleményében emlékeztetet arra, hogy a Blikk közérdekű adatként információt kért a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivataltól Lázár János volt polgármester 2006-2012 közötti hivatalos útjairól. Mint írja, a cikkből kiderült: a városnak 15 külföldi településsel van testvérvárosi kapcsolata, ezek közül a polgármester a franciaországi Cote d'Azur-ön található Vallauris Golfe-Juant "kereste föl előszeretettel".

A Blikk úgy fogalmaz, hogy "Lázárék vélhetően összekötötték a kellemest a hasznossal", mert valamennyi alkalommal strandszezonban látogattak el testvérvárosukba, kétszer június-július táján, egyszer pedig augusztusban. Valamennyi alkalommal egységesen nyolc-nyolc napot töltöttek ott, bár a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint négy napot az utazás tette ki - folytatódik a cikk.

Gréczy Zsolt emellett utal az írásnak arra a részére is, amelyik szerint Lázár János volt, amikor csak hétfős kísérettel ment Vallaurisba (három helyi képviselő, két tolmács és két sofőr), de volt, amikor 93 fős küldöttséget vezetett, mert politikusokon, intézményvezetőkön kívül néptáncegyüttes, képzőművészek, népi mesteremberek is tagjai voltak a keretnek.

A Blikk azt is írta, hogy Lázár Jánosék személyautóval utaztak Franciaországba, de a szállásért nem kellett fizetni, mert azt a meghívó fél állta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.