91 éves volt

Elhunyt Schultheisz Emil volt egészségügy miniszter

Schultheisz Emil belgyógyász, orvostörténész, egyetemi tanár, egészségpolitikus, az orvostudomány kandidátusa volt.

2014.06.13 16:36MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Életének 91. évében, elhunyt Schultheisz Emil professzor, volt egészségügy miniszter - közölte honlapján a Semmelweis Egyetem pénteken.

A közlemény szerint a csütörtökön elhunyt Schultheisz Emil belgyógyász, orvostörténész, egyetemi tanár, egészségpolitikus, az orvostudomány kandidátusa volt. A professzor 1960-ban került a Központi Állami Kórházba, ahol a belgyógyászati osztály vezető főorvosa, majd igazgatóhelyettese (1964-1970), 1970-től pedig igazgatója lett.

1972 és 1974 között az egészségügy-miniszter helyettese, majd 1984-ig miniszter volt. 1968 és 1974 között a Magyar Orvostörténeti Múzeum főigazgatója, majd a Magyar Orvostörténelmi Társaság főtitkára, elnöke, örökös tiszteletbeli elnöke is volt - olvasható az egyetem honlapján.

Schultheisz Emil orvostörténészt 2008-ban Magyar Örökség díjjal tüntették ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.