Bővítik a borbányai temetőt Nyíregyházán

Már van hova temetni a nyíregyháziakat

Csaknem 1,3 hektár területet vásárolt meg a nyíregyházi önkormányzat a nyírségi megyeszékhelyen lévő borbányai temető bővítésére.

2014.06.11 21:25MTI
freedigitalphotos Victor Habbick

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: a Nyíregyházán működő, a város tulajdonában lévő temetőkben harminc-negyven évig biztosítottak a temetkezési helyek, csak a borbányaiban nem állt rendelkezésre szabad terület új temetkezési helyek kialakítására.

Az önkormányzat az 1,3 hektáros terület megszerzésére több mint 32 millió forintot fordított, az ott kialakítandó több mint ötszáz új sírhely harminc évre elég lesz a városrész temetőjében - közölte a polgármester. Kiemelte, hogy idén az önkormányzat mintegy 95,6 millió forinttal támogatja a temetők működtetését, ebből 44 millió forint a fenntartásra, több mint 51 millió pedig a felújításokra fordítható.

Szekrényes András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója elmondta, az új borbányai temetőrészen szeptember végére épül ki a szükséges infrastruktúra - kerítés, aszfaltos út és vízvezeték -, kialakítják a parcellákat, az út mellé pedig fasort telepítenek.

Még idén felújítják a Hősök temetőjében a parcellákat és a sírköveket, és újjáépítik a kerítést. Az Északi temetőben pedig kijavítják a belső utakat és a Korányi úti ravatalozó tetőszerkezetét. Ott az egyes építmények és a gépészeti berendezések rekonstrukciója mellett novemberben megkezdődhet egy kiöregedett fasor kivágása és újratelepítése is - ismertette.

Kovács Ferenc hangsúlyozta, a temetőn belüli közbiztonság érdekében tavaly a helyhatóság hat térfigyelő kamerát helyeztetett el az Északi temetőben, mintegy 1,3 millió forintos ráfordítással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.