Május 7-én történt

Nem jogerősen 2 évet kapott a Mercedes-gyárat robbantással fenyegető nő

A közveszéllyel fenyegetés miatt elítélt 33 éves nő május 7-én és 20-án mobiltelefonjáról tette a bejelentést.

2014.06.06 15:14MTI
freedigitalphotos.net/franky242

Nem jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken azt a nőt, aki májusban kétszer telefonált a rendőrségre azzal, hogy bomba fog robbanni a kecskeméti Mercedes-gyárban - közölte Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője az MTI-vel.

A közveszéllyel fenyegetés miatt elítélt 33 éves nő május 7-én és 20-án mobiltelefonjáról tette a bejelentést - mondta a szóvivő. A vádlott május 20. óta őrizetben, majd előzetes letartóztatásban volt. A bíróság előtt nem tett vallomást, ezért korábbi vallomásait ismertették.

Ezek szerint a Mercedes-gyárban dolgozott, munkahelyi konfliktus miatt hívta fel a segélykérő számot, és mondta azt, hogy bomba fog robbanni a gyárban. Kovács Péter ügyész hangsúlyozta: az elmúlt időszakban elszaporodtak a bombariadók, ezért visszatartó súlyú büntetést kért a vádlottra.

Tompa Natália bíró az ítélet indoklásakor azt mondta, hogy a gyakori fenyegetőzések miatt szigorúan kell fellépni a bűnelkövetőkkel szemben. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és ügyvédje enyhítésért nyújt be fellebbezést.

A per másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik. A bíróság a vádlottat szabadlábra helyezte, az ügyész fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, ennek azonban nincs halasztó hatálya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.