Választás 2014

Nyolcszor annyit költött kampányra az LMP, mint a DK

A Demokratikus Koalíció 92,46 millió forintot költött az országgyűlési képviselők áprilisi választására, az összes pénz állami forrásból származott.

2014.06.06 10:54ma.hu
Forrás: NVI

A Lehet Más a Politika 714 millió forintot költött az országgyűlési képviselők áprilisi választására, ebből 22,6 millió forint volt a párt saját forrása - derül ki a Hivatalos Értesítő legfrissebb számából.

Az LMP a parlamenti választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásáról szóló beszámolójában közölte: az egyéni választókerületi jelöltek által a párt javára felajánlott támogatás összege 95 millió forint volt (ebből 4 632 forintot nem használtak fel), a párt további 597 millió forint állami támogatást kapott és felhasznált 22,6 millió forint saját bevételt is a kampányban.

Az LMP összesen 714,6 millió forintot fordított a parlamenti választás kampányára a beszámoló szerint.

A beszámoló szerint a támogatásokból 94,9 millió forintot fordítottak kültéri reklámra, üzemanyagra, járműbérletre, hirdetésre. További 619,6 millió forintot pedig ugyancsak kültéri reklámra, kampányújságra, sajtóhirdetésekre, online marketingre, közösségi médiára, direkt marketingre, különböző eseményekre, gyártás-tervezésre, managementre és logisztikára, humán erőforrásra, bérleti díjra, kampánytanácsadásra, közvélemény-kutatásra és egyéb marketingre.

A 2014-es választáson indult minden jelöltnek és jelölőszervezetnek legkésőbb június 5-ig kellett a közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

A Demokratikus Koalíció 92,46 millió forintot költött az országgyűlési képviselők áprilisi választására, az összes pénz állami forrásból származott - derül ki a Hivatalos Értesítő legfrissebb számából.

A DK-nak a parlamenti választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegéről, forrásáról és felhasználásáról szóló beszámolójában az olvasható: a párt 13 millió forint állami költségvetési választási támogatásban részesült, emellett 79,46 millió forint egyéb, állami költségvetésből származó alaptámogatásból származó forrást használt fel.

Vagyis a DK kampánykiadásaiban nem voltak magánpénzek, adományok.

A párt kampányköltségeire pontosan 92 460 700 forintot fordított, ebből a legnagyobb tétel az "egyéb szolgáltatás" volt, összesen 56 millió forint. A propaganda költségei 22,43 millió forintot, hirdetés és reklám 7,78 millió forintot, bérleti díj 3,36 millió forintot, anyagköltség 1,86 millió forintot tett ki, közlekedésre és szállításra 976 ezer forintot, postaköltségre 24 ezer forintot adtak ki.

A 2014-es választáson indult minden jelöltnek és jelölőszervezetnek legkésőbb június 5-ig kellett a közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.