Kiadvány, költségek

Az Együtt-PM elszámoltatná a CÖF-öt: miből futja a lejárató kampányra?

"A Békemenet álciviljei ismét hazug kampányt folytatnak, hazug finanszírozásból, feltételezhetően az adófizetők pénzén".

2014.01.29 15:15MTI

Az Együtt-PM felszólítja a Civil Összefogás Fórumot (CÖF) számoljon el, hogy miből fizeti a jelenlegi százmilliós lejárató kampányát.

Szigetvári Viktor az ellenzéki pártszövetség társelnöke szerdai közleményében a CÖF alapítóinak bejelentésére reagált, miszerint a szervezet csütörtöktől "ismeretterjesztő kiadványt" juttat el valamennyi - összesen mintegy 4 millió - magyarországi háztartásba a szocialista-liberális kormányok nyolc éves tevékenységéről, "a Gyurcsány-koalíció hét főbűnéről".

Az ellenzéki politikus szerint "a Békemenet álciviljei ismét hazug kampányt folytatnak, hazug finanszírozásból, feltételezhetően az adófizetők pénzén". Úgy fogalmazott: a CÖF Magyarország leggazdagabb civil szervezete, amelynek a pénzéből nemcsak több tízezres rendezvények megszervezésére, résztvevők határokon inneni és túli Békemenetre utaztatására, hanem országosan látszó óriásplakát-kampányokra, sőt milliós példányszámú, a háztartásokba kézbesített ál-újságokra is futja.

Az Együtt-PM szerint amióta Bajnai Gordon visszatért a politikába, azóta a CÖF "százmilliókat költött a lejáratására, hazugságai terjesztésére". Kiemelte: a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány évente mintegy 50 milliós nagyságrendben pénzeli a CÖF-öt, amelynek egyik alapítója az a Csizmadia László, aki 2010 novemberétől a "civil világ legfontosabb pénzosztó intézményének" a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) tanácsának az elnöke.

Éppen ezért szeretné az ellenzéki párt "forintra-fillérre" tudni, hogy miből finanszírozza a CÖF a szerdán bejelentett kiadványának elkészítését és terjesztését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.