BKK

A leggyakoribb kihágás a taxaméterrel való visszaélés

Folyamatosan ellenőrzik a taxisokat a fővárosban.

2014.06.02 08:54MTI
Forrás: youtube.com

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elmúlt 8 hónapban több mint 7 ezer alkalommal ellenőrizte, hogy betartják-e a taxisok az előírásokat - írja a Világgazdaság hétfői számában.

Komáromi Endre, a BKK divízióvezetője elmondta: folyamatosan vizsgálják a taxisok tevékenységét, az ellenőrzések elsősorban a kiemelt budapesti területekre irányulnak.

A BKK illetékese hozzátette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a leggyakoribb kihágás a taxaméterrel való visszaélés, a szabálytalanságok között szerepelt a nyugtaadási kötelezettség figyelmen kívül hagyása, illetve sokszor drágább fuvardíjjal számoltak. Ezzel együtt megállapítható, hogy a szabálytalanságok csökkenő trendet mutatnak - jegyezte meg.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint pozitív változásokat hozott a piacon a 2013 szeptember elsején életbe lépett taxirendelet, a törvénytelenül működő szolgáltatók egyre inkább kiszorulnak Budapestről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.