3,5 milliárd forintból

Ezer, fogyatékkal élő nyaralhat az Erzsébet-táborokban

Már csaknem ezer, fogyatékossággal élő felnőtt és gyermek nyaralhat idén a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt Erzsébet-táborokban.

2014.06.01 06:30MTI
freedigitalphotos chrisroll

A Magyar Nemzet szombati cikke szerint az idén megkétszereződött a fogyatékossággal élők számára meghirdetett Erzsébet-táborok száma, míg tavaly 400, az idén már csaknem ezer fogyatékossággal élő gyermeknek és felnőttnek biztosít táborozási lehetőséget az MNÜA. A tavalyi 3 milliárd forinthoz képest az idén már 3,5 milliárd forint értékben hirdettek Erzsébet-tábor-, illetve szociális üdülési pályázatokat - tudta meg az újság az alapítványtól.

A fogyatékossággal élőknek hirdetett szociális üdülési pályázatot 18. életévüket betöltött, fogyatékossággal élő személyek vehetik igénybe, a nyertes pályázók 5000 forint, kísérőjük pedig 2500 forint önerő befizetésével.

Az MNÜA idén is együttműködést kötött több, őket támogató szervezettel, aminek eredményeként a nyertes pályázóknak több akadálymentesített, speciálisan kialakított szálláshelyen nyílik lehetőségük kedvezményes üdülésre. Idén 6000 fogyatékossággal élő nyert a szociális üdülési pályázatokon.

Az Erzsébet-program megvalósulását az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó pénzügyi eredmény biztosítja központi költségvetési források bevonása nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.