Ilyen is van!

Mozgalmas sporthétvégét zártak a fogyatékos diákok, míg olimpiai bajnokok ülőröplabdáztak

Két nap leforgása alatt, három helyszínen több mint 300 fogyatékos diáknak nyílt lehetősége aktív sporttevékenységet végezni versenykeretek között, miközben a Fogyatékosok Országos Diák-, és Szabadidősport Szövetségének világklasszis sportoló mentorai a MERI Sportnapok keretein belül mozgássérült emberekkel sportoltak együtt.

2014.04.13 22:42ma.hu

Sűrű hétvégén vannak túl a magyarországi fogyatékos diákok, hiszen pénteken és szombaton Zalaegerszegen, szombaton pedig Budapesten két helyszínen nyílt lehetősége több mint 300 diáknak arra, hogy több sportágban is próbára tegye tudását. A FODISZ égisze alatt megrendezett zalaegerszegi játékos sorverseny országos döntőjére 16 megye csapat kvalifikálta magát, és a két napos verseny során óriási izgalmak közepette végül Kiskunhalas csapata szerezte meg az országos bajnoki címet. A rendezvényt Gyutai Csaba, Zalaegerszeg város polgármestere, valamint Szabó László, a FODISZ elnöke, az esemény fővédnökei nyitották meg, míg az eredményesen szereplő csapatok díjait a FODISZ részéről Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke adta át. A FODISZ szakemberei által kidolgozott "Kapkodd a lábad" játékos sorverseny program mára az egyik legnépszerűbb csapat sporttá nőtte ki magát a fogyatékos diákok körében, és ezt a zalaegerszegi országos döntő is hűen bizonyította.

Miközben a 8-as döntő zajlott Zalaegerszegen, addig a FODISZ mentorai a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által szervezett MERI Sportnapon ülőröplabda mérkőzést vívtak mozgássérült ülőröplabdázókkal. Bár a vidám hangulatú mérkőzést a mentorok elveszítették, de a FODISZ csapatát erősítő világklasszis sportolók (Dunai Antal olimpiai bajnok futballista, Czene Attila olimpiai bajnok úszó, Kiss Lenke Európa-bajnoki bronzérmes kosárlabdázó, Csisztu Zsuzsa tornász olimpikon), valamint a szövetséget képviselő Szabó László elnök és Joó Attila irodavezető láthatóan nagyon élvezték a megmérettetést.

Szombaton délután pedig a Mozgásjavító Általános Iskolában került megrendezésre a FODISZ támogatásával a Mozgásjavító Úszó Kupa 4. fordulója, ahol mozgássérült és látássérült diákok tehették próbára tudásukat több mint 30 versenyszámban, most először pedig váltóban is. Az eredményesen szereplő versenyzők díjait Szabó László, a FODISZ elnöke adta át.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.