Magnit

2000 új munkahelyet hoz Kelet-Magyarországra az orosz flotta

Az orosz kereskedelmi lánc ezer kamionból álló járműflottát, és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre, ami több mint 2000 munkahelyet teremt.

2014.05.30 09:19ma.hu
Forrás: youtube.com

Zöld utat kapott a Magnit magyarországi beruházása. Az orosz kereskedelmi cég igazgatósága a múlt héten döntött a logisztikai központot és fuvarozási részleget is magában foglaló vállalkozás elindításáról.

A hónapokig tartó bizonytalanság után a Magnit igazgatósága a múlt héten döntött a magyarországi beruházás elindításáról, írja a Napi.hu. A lap szerint az orosz kereskedelmi lánc ezer kamionból álló járműflottát, és az azt kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre, ami több mint 2000 munkahelyet teremt elsősorban a telephelynek kiszemelt Kelet-Magyarországon. A beruházás terveit korábban aggodalmakkal fogadták a magyarországi fuvarozók, több ezer állás megszűnésétől tartva.

A kamionflotta magyar sofőröket foglalkoztat, és a szállítmányok magyar rendszámmal ellátott járművekkel közlekednek majd. Az élelmiszer-beszerzések egy részét is itt végzik - főleg zöldség, gyümölcs, hús és feldolgozott húsáruk, konzerv és fagyasztott élelmiszerek jöhetnek számításba. A Magnit tavaly és tavalyelőtt összesen 12 millió euró (3,6 milliárd forint) értékben vásárolt Magyarországon - mondta Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár.

Az orosz cég magyarországi megtelepedéséről tavaly decemberben állapodott meg Szijjártó és Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit igazgatósági tanácsának elnöke. Idén márciusban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott terepszemlét Oleg Sidnin, a Magnit fuvarozási osztályának vezetője, aki Záhonyban és Fényeslitkén nézett körül. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagy előnye, hogy rendelkezik széles nyomtávú vasútvonallal, hiszen a cég vasúton is szeretne szállítani, Záhony pedig éppen ideális földrajzi szempontból.

A 20 éves Magnit a milliárdos Szergej Galickij érdekeltségébe tartozik. A lánc árukínálata szűk, forgalma viszont visszafogott árainak köszönhetően hatalmas. Az eredetileg háztartás vegyipari termékeket forgalmazó cég első boltját Krasznodarban nyitotta, a lánc pedig ma 8256 egységből áll. A cégháló 1905 oroszországi településen működik, ezek kétharmada olyan város, amelynek lakossága nem éri el a félmilliót. A Magnit 23 logisztikai központból szolgálja ki az üzleteket, az árukat 5720 jármű szállítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.