DK

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Lázárral szemben

Annak tisztázására, hogy a fideszes politikus miből akarja visszafizetni kétmillió forintnyi költségtérítését. Hivatalosan nincs annyi pénze...

2014.05.28 15:50MTI
Forrás: youtube.com

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral szemben a Demokratikus Koalíció (DK) annak tisztázására, hogy a fideszes politikus miből akarja visszafizetni kétmillió forintnyi költségtérítését. Hivatalos vagyonnyilatkozata szerint ugyanis nincs ennyi pénze - közölte a DK szóvivője.

Gréczy Zsolt utalt az Origo hírére, amely szerint a hírportál által indított per tárgyalásán kiderült, hogy "közel kétmillió forintba került a szállás Lázár Jánosnak és egy munkatársának három utazáson, összesen hét nap alatt". Lázár János reagálásában arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lemond utazási költségtérítéseiről, a három utazáson felhasznált kétmillió forintot pedig a költségvetés "rendelkezésére bocsátja".

A DK szerint azonban Lázár János "nem mentesülhet ezzel a gesztussal a hűtlen kezelés gyanúja alól, ha netán magáncélú utazását tüntette fel hivatalos útnak" - írta közleményében az ellenzéki párt szóvivője.

Ha viszont minden rendben volt az utazás körül, miért akarja a költségtérítést visszafizetni? - tette fel a kérdést Gréczy Zsolt, követelve, hogy Miniszterelnökség hozza nyilvánosságra a részletes adatokat, hol, mire és miért kellett a költségvetésnek az államtitkár számára kétmillió forintos szállásköltséget fizetnie.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.