Civil földvédők

A "termőföld védelméért" tüntettek a Parlament előtt

Civil "földvédő" szerveződések demonstráltak a Parlament épülete előtt hétfő délután.

2014.05.26 19:09MTI
MTI/Bruzák Noémi

A tüntetéssorozat egyik fő szónoka, Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselő tragikusnak nevezte, hogy a parlament igazságügyi bizottsága hétfőn nem vette tárgysorozatba az alaptörvény módosítását, ami szavai szerint a külföldiek és az oligarchák termőföldszerzését akadályozta volna meg. Ezt úgy értékelte: a hazaárulások sora folytatódik.

A Kossuth téri demonstráción néhány tucatnyian vettek részt, köztük Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, aki problémának nevezte, hogy sokan azt is megkérdőjelezik, hogy külföldiek kezén vannak hatalmas földterületek.

MTI/Bruzák Noémi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.