Iszapömlés

Jogerősen kártérítésre kötelezték a Mal Zrt.-t

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen tavaly ősszel hozott elmarasztaló ítéletet egy a vörösiszap-katasztrófa kapcsán indított kártérítési perben.

2014.05.14 07:48MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A Magyar Nemzet közlése szerint ezzel jogerőssé vált a kártérítési összeg, amelyet a vörösiszap-szerencsétlenség kapcsán indított perben ítéltek meg a károsultnak, de egyelőre nem tudható, mikor és ki fizeti majd, hiszen a cég ellen felszámolási eljárás indult.

A Magyar Nemzet felidézte: az első fokú eljárás során a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben ítélt meg a férfinak ötmillió forintot és annak kamatát, a károsult teste ugyanis súlyosan megégett a vörös áradatban, továbbá hatalmas lelki traumát is szenvedett az iszapömlés során.

A Mal Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át egy vörösiszap-tározó gátfala, a kiömlő lúgos, maró zagy több települést elöntött. Az ipari katasztrófa tíz ember életét követelte, több százan pedig megsérültek a szerencsétlenség következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.