Devizahitel

Késve tárgyalják a végrehajtás felfüggesztését kezdeményező pereket

Noha soron kívüli eljárásban, 15 napon belül kellene a bíróságoknak tárgyalniuk a végrehajtási eljárások korlátozására indított pereket, sok esetben hónapokig kell várniuk erre a devizahiteleseknek.

2014.05.10 11:35MTI
Freedigitalphotos Salvatore Vuono

A Magyar Nemzet szombati számában az Országos Bírósági Hivatal úgy reagált a több érintett devizahitelestől származó információra, hogy az ilyen esetek egyedi jellegűek és nem gyakoriak.

Válaszukban jelezték azt is, hogy amennyiben az eljárásban részt vevő felet az eljárási határidő be nem tartása miatt konkrét, igazolható kár éri, akkor az polgári perben érvényesíthető a bírósággal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.