Civilek a Városligetben

A Liget Budapest Projekt ellen tiltakoztak

A Városligetbe tervezett múzeumnegyed-bővítés ellen érveltek; az eddigi kormányok egyike sem volt hajlandó zöldterület-fejlesztésbe vágni Budapesten.

2014.04.25 20:55MTI
Forrás: Wikipedia

A Liget Budapest Projekt ellen tartott tiltakozó sétát a Civil Női Kormány nevű szervezet pénteken Budapesten. A felszólalók a Városligetbe tervezett múzeumnegyed-bővítés ellen érveltek, Csikai Mária, a szervezet "környezetvédelmi minisztere" pedig amiatt fejezte ki rosszallását, hogy az eddigi kormányok egyike sem volt hajlandó zöldterület-fejlesztésbe vágni Budapesten.

A mintegy száz résztvevővel zajló városligeti eseményen Várnai László, a Civil Zugló Egyesület vezetője arról beszélt, hogy petíciót írnak alá az itteni múzeumépítkezések ellen, majd tiltakozásul fákat fognak ültetni a tervezett építkezések színhelyén. Szerinte nem kellene a zöldterületet csökkenteni a Városligetben, mert máshol is lehetne építkezni, ráadásul az egyemeletes villák mellett "ostobaság" sokemeletes épületeket emelni.

Garay Klára, a Városligeti Hírmondó blog vezetője kiemelte: ahhoz, hogy a Városligetben építkezzenek, a törvényeket kell "felfüggeszteni", mert csak akkor lehet 12-13 százalékra emelni az itteni beépítettséget.

Lovas Nagy Ágnes, a Civil Női Kormány "kulturális minisztere" arra szólította fel a jelenlévőket, hogy Zuglóban ne szavazzanak az őszi önkormányzati választáson a múzeumépítkezést megvalósítani szándékozó kerületi képviselőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.