Kivizsgálták az esetet

BKK: nem jelentkezett, így nem létezik a megalázott autista utas

A BKK szerint hazugság a BKK-figyelő blogon egy hónapja megjelent történet, mely szerint jegyellenőrök megaláztak egy autista utast a 7-es buszon.

2014.04.17 19:47Havariapress
freedigitalphotos.net/anankkml

A Budapesti Közlekedési Központ azzal a kissé hajmeresztő logikával próbálja alátámasztani a történet valótlanságát, hogy elszenvedője nem jelentkezett felhívásukra, így nem is létezik, nem eshettek meg vele a leírtak.

A BKK közölte, hogy kivizsgálta az esetet, ám annak eredménye semmiben sem támasztotta alá a blogon megjelenteket. A történet felderítéséhez a sajtón keresztül szerették volna megtalálni az állítólagos sértettet, de senki nem jelentkezett felhívásunkra.

Hiába kérték Facebook-oldalukon, valamint a BKV-Figyelő blog írójának címzett levelünkben is a történetet beküldő barát vagy az állítólagos sértett jelentkezését, ezt ez idáig sajnos egyikük sem tette meg. A vizsgálat a következőket állapította meg: a BKK pótdíjnyilvántartó rendszerében a jelzett napon négy Barbara keresztnevű utas szerepel.

Közülük csak egy személy utazott autóbuszon, konkrétan a 107E jelzésű járaton, akit a BKK jegyellenőre délután fél egykor megbüntetett. A BKK, nyilvánvalóan saját munkatársuk elmondására alapozva azt allítja, a blogon megjelentekkel ellentétben az utas nem rendelkezett érvényes jeggyel vagy bérlettel, a pótdíjazás sem a Bosnyák térnél, hanem a Ferenciek tere és a Blaha Lujza tér megálló között történt, szóváltás, atrocitás nélkül.

A pótdíjazott utasnál az ellenőr nem tapasztalt az átlagostól eltérő viselkedést, nem szállította le, így továbbra is az autóbuszon utazhatott. A közlekedési központ végkövetkeztetése - a történtek egyoldalú vizsgálata után - az, hogy a tények és az állítólagos sértett távolmaradása ebben az esetben azt bizonyítja, hogy kitalált történettel állhatunk szemben, ez pedig egyértelműen alkalmas arra, hogy a Budapesti Közlekedési Központ jó hírnevét megsértse.

A blogon március közepén megjelent bejegyzés szerint, egy fiatal autista nőt aláztak meg a BKK ellenőrei azzal, hogy egy ,,gyogyósnak nincs pénze", következésképpen bérletet nem vehet, csak hamisat. A lányt megbüntették, majd a Bosnyák térnél leszállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.