A hajdú-bihari MDF Dávid Ibolyát támogatja

Ki lesz az elnök? A somogyi MDF Almássy Kornélt jelöli

Az MDF Hajdú-Bihar megyei választmánya egyhangúlag Dávid Ibolyát javasolja újra a Magyar Demokrata Fórum elnökének; a testület döntéséről Makay Zsolt, az MDF alelnöke és Kálmánné Szabó Katalin, a párt hajdú-bihari elnöke szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t. A Somogy megyei választmány Almássy Kornélt, a párt jelenlegi alelnökét jelöli.

2008.08.13 15:07MTI

A Magyar Demokrata Fórum tisztújítása során elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az MDF Hajdú-Bihar megyei választmánya az elnökjelöltre javaslatot tegyen. A párt a függetlenségét, önállóságát és erős politikai karakterét Dávid Ibolyának köszönheti, akinek ismertsége, elfogadottsága és programja nélkülözhetetlen a további sikerekhez - tartalmazza a közlemény. "Meggyőződésünk, hogy a párt életében ismét egységre van szükség, és ezt az egységet továbbra is Dávid Ibolya képviselheti, aki már bizonyította rátermettségét az európai parlamenti és az országgyűlési választásokon elért sikerekkel" - írták.

A politikusok hozzátették: amennyiben Dávid Ibolya nem vállalná az elnöki tisztséget, Hajdú-Bihar megye Olajos Péter európai parlamenti képviselőt tartja alkalmasnak a Magyar Demokrata Fórum elnökének. Olajos Péter a sikeres választási szereplés után határozottan képviselte a konzervatív értékeket az Európai Parlamentben - zárult a hajdú-bihari MDF nyilatkozata. Az MDF Somogy megyei választmánya az MTI-t arról tájékoztatta, hogy első helyen Almássy Kornélt jelölik a párt elnökének. Közleményükben azt írták: hétfői ülésén a választmány többsége egyetértett abban, szükség van az MDF vezetésének megújítására azért, hogy "az MDF kitörjön az öt százalék körüli létből".

Almássy Kornél mögött a második helyen Dávid Ibolya végzett. A Somogy megyeiek a demokrata fórum országos elnöksége tagjainak Csáky Andrást, Hock Zoltánt, Katona Kálmánt, Lasztovicza Gábort és Szabó Miklóst javasolták. Almássy Kornél alelnök, a párt budapesti szervezetének elnöke múlt pénteken jelentette be, hogy jelölése esetén elindul az MDF elnöki posztjáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.