Tisztelet Társaságának "fel is út, le is út"

Almássy Kornél ringbe szállhat az MDF elnöki posztjáért

Valószínűleg Almássy Kornél, az MDF egyik alelnöke is ringbe száll az elnöki posztért a párt szeptember végén esedékes tisztújításán - írta az Index szerdán.

2008.08.06 20:05MTI

A párton belüli legfőbb kritika Dávid Ibolyával szemben az, hogy a széles közvéleményben a pártot továbbra is csak vele azonosítják, ebből adódóan sem egy karakteres politika, sem az azt képviselő más politikusok nem kapnak annyi teret - mondta az internetes portálnak Giró-Szász András politológus, a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki nemrég MDF-kutatásokat irányított. 

Az Index úgy tudja, Almássy Kornél vállalja a megmérettetést, ha felkérik, s indulását az elnöki posztért még a héten bejelentheti. Forrásaik szerint Almássy olyan MDF-et szeretne, amelyet nemcsak a szlogenek szintjén, hanem tettei alapján sem érhet az a vád, hogy bármelyik nagy párt segédcsapata lenne, és ha őt választják az MDF elnökének, akkor valószínűleg az - egykori MSZP-s politikus, Schmuck Andor által menedzselt - Tisztelet Társaságának "fel is út, le is út". 

A portál szerint Dávid Ibolya érezhet valamit, ugyanis a korábbi hírekkel ellentétben a Tisztelet Társaságával a mai napig nem írtak alá szerződést a jövőbeni listás helyekről. Ennek hátterében a portál információja szerint az állhat, hogy a megállapodást erőltető pártelnök nem várt ellenállásba ütközött a vidéki tagság hangadói és az Almássy Kornél alelnök által fémjelzett erőcentrum részéről. 

Dávid Ibolya - az Index cikke szerint - még korainak tartotta, hogy reagáljon Almássy Kornél esetleges elnökjelöltségére. Az MTI kereste Almássy Kornélt, ám az MDF sajtóosztálya későbbre ígért nyilatkozatot a politikustól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.