A bezárt bazár táblája

Titokban Schmitt Pált is kőbe vésték...

Helyesírási hibát talált a Várkert Bazár emléktábláján a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

2014.04.15 10:51ma.hu
Forrás: Facebook (Magyar Kétfejű Kutya Párt)

A Várkert Bazár felújítását ünneplő emléktábla hétfőn még csak azzal került a hírekbe - írja az origo.hu -, hogy Orbán Viktor és Áder János nevei Ybl Miklósénál is nagyobb betűkkel szerepelnek rajta. Hétfő éjjel viszont a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is posztolt a Facebookra egy képet, melyen bekarikázták, hogy márványlapon rosszul szerepel az épületegyüttes szó, ugyanis kihagytak belőle egy t-t. Az emléktábla szerint Ybl Miklós ÉPÜLETEGYÜTEST tervezett.

A tábla készítői valószínűleg tisztában vannak a szó helyes írásmódjával, a márványlap alján ugyanis még egyszer szerepel a kifejezés, ezúttal két T-vel, helyesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.