Feloszlatták a Fidesz makói szervezetét

"Kétfejűvé" vált Makó térségben a Fidesz

A Fidesz országos választmányának elnöksége feloszlatta Makón a párt városi szervezetét; a volt elnök, Martonosi György szerint a szocialisták akarata győzött - írta csütörtöki számában a Délmagyarország.

2009.10.22 11:03Délmagyarország

A párt regionális igazgatója, Kerényi János a lapnak elmondta: egyrészt rendezetlenek voltak a szervezet működési keretei, gondok voltak a tagnyilvántartással, a díjfizetéssel, másrészt "kétfejűvé" vált a térségben a Fidesz, azaz a városi és a környező falvakat is magában foglaló választókerületi szervezet konfliktusba keveredett egymással.

A döntés értelmében a városi szervezet tagjainak tagsági viszonya automatikusan megszűnt, aki akarja, az tizenöt napon belül kérvényezheti újbóli felvételét.

Martonosi György városi elnök, aki a választókerület élén is állt 2007 őszéig, a lapnak úgy nyilatkozott: győzött a szocialisták akarata, a régi Fidesz-tagok megérdemelték volna, hogy a szemükbe mondják, mi a valódi kifogás ellenük.

Mágori Józsefné, a Fidesz makói választókerületi elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy miközben a párt szerte az országban megerősödött, Makón nem. Mint mondta, elgondolkodtató, hogy a korábbi elnök másfél évtizedes vezetése alatt a Fidesz a városban mindvégig ellenzékben volt. Hozzátette, hogy a jövő nyugodt építésében számít a régi Fidesz-tagokra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.