Statisztika

Győr-Moson-Sopron jobban teljesít: 3 százalék alatt a munkanélküliség

A múlt hónapban 3762 kiközvetíthető álláshely szerepelt a munkaügyi központ nyilvántartásában, ebből 2427 volt újonnan bejelentett.

2014.04.11 10:11MTI

Egy hónap alatt tizedével, egy év alatt felével csökkent a regisztrált álláskeresők száma Győr-Moson-Sopronban, a munkanélküliségi arány pedig három százalék alá esett - áll a megyei kormányhivatal munkaügyi központjának adatsorában.

A március utolsó napján nyilvántartott álláskeresők száma 6035 fő volt, ami 620-szal kevesebb a február végi és 5902-vel alacsonyabb a tavaly márciusi záró adatnál. Valamennyi munkaügyi kirendeltségen kevesebb volt az álláskereső, mint egy hónapja vagy egy éve. A 2,9 százalékos munkanélküliségi ráta egy hónap alatt 0,3, egy év alatt 2,9 százalékos javulást jelent.

A képzetlenek aránya jelenleg a legalacsonyabb az országban, amely a jobb foglalkoztatási helyzetnek köszönhető, valamint annak, hogy a képzéseknél elsősorban a képzetlenek kerülnek bevonásra, ezzel elhelyezkedési lehetőségeik javulnak, jegyzik meg.

A múlt hónapban 3762 kiközvetíthető álláshely szerepelt a munkaügyi központ nyilvántartásában, ebből 2427 volt újonnan bejelentett. Előbbi adat 21,6, utóbbi 43,8 százalékos emelkedést mutat az előző havihoz képest, írják.

Mint közölték, márciusban a feldolgozóipar területéről érkezett be a legtöbb állásajánlat, az összes 26 százaléka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.