"A polgármester nem illetékes"

Hónapok óta nyomoz az ügyészség Rogánéknál

Az ügyészség szerint a vizsgálat a hivatal tevékenységét érinti, és még nem hallgattak meg senkit gyanúsítottként, de többet nem árultak el.

2014.04.09 18:36ma.hu

Hónapok óta vizsgálódik a Központi Nyomozó Főügyészség az V. kerületi önkormányzatnál - írja a Hvg.hu. A lap szerint a vizsgálat a Belváros-Lipótváros gazdálkodását érinti, és az év végén iratokat, például megbízási szerződéseket foglaltak le a kerületi hivatalban.

A kerületi önkormányzat sajtóosztálya tagadta, hogy a nyomozás a gazdálkodásukat érintené. Közleményükben azt írják, az ügyészség hatósági ügyekben kért be iratokat, és "a hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását", és az érintett ügyekben "sem a polgármester, sem a képviselő testület nem illetékes". A kerület nehezményezte azt is, hogy a lap nem kereste meg őket.

Az Origo megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol a helyettes szóvivő arról tájékoztatott, hogy a nyomozás érinti az V. kerületi Önkormányzat hivatalának tevékenységét, és még senkit nem hallgatattak ki gyanúsítottként. Az ügy részleteiről a nyomozás érdekeire hivatkozva további információt nem közölt.

A Fideszben úgy vélik, az V. kerületi önkormányzatot azért támadják, mert kiderült: a szocialisták fellegvárának számító XIII. kerületi önkormányzat gazdálkodása miatt vizsgálódik az ügyészség. A Magyar Nemzet néhány nappal a parlamenti választás előtt arról írt: a nyomozás érinti a polgármesteri hivatal és a kerületi közszolgáltató tevékenységét, az ügyben két embert ki is hallgattak.

A Hvg cikkére reagáló fideszes forrás arról beszélt, semmi rendkívüli nincs abban, hogy hatósági ügyben keresték meg az V. kerületet. Hasonló esetek korábban is voltak, gyámhatósági ügyektől kezdve sok más ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.