Választás 2014

Hende "törvényes úton" tudta meg a választási adatokat

Az NVB-elnök szerint nem jogsértő a szavazóköri eredmény közzététele, amúgy is Hende Csaba törvényes módon jutott az eredményhez.

2014.04.06 21:32MTI

Nem jogsértő, ha egy jelölt közzéteszi a delegáltjától származó szavazóköri eredményeket, mielőtt valamennyi szavazókör bezárt volna - mondta Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján a Nemzeti Választási Központban.

Az NVB elnöke arra a kérdésre válaszolt, vajon nem jogsértő-e, hogy Hende Csaba, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje közzétette a szavazókörének eredményét este 7 óra után.

Patyi András elmondta: minden jelöltnek joga volt ahhoz, hogy delegáltat küldjön a szavazatszámláló bizottságba. A delegáltnak pedig joga van a szavazóköri jegyzőkönyvről másolatot kérni.

A jelölt, jelölőszervezet tehát a saját megbízottjától törvényes módon, viszonylag hamar eredményhez juthatott - mondta.

Hozzátette: csak a Nemzeti Választási Irodára vonatkozik az eredmények közzétételére vonatkozó tilalom, az, hogy addig nem jelenhetnek meg a tájékoztató adatok a szavazókörök eredményeiről, amíg valamennyi szavazókör nem zárt be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.