Választás 2014

London: visszahívták szavazni az elutasított választót

Az illető vissza is tért, és leadta szavazatát.

2014.04.06 13:03MTI
Fotó: Smidt Kriszta

Sikerült elérni azt a választópolgárt, aki szerepelt ugyan a választásra jogosultak londoni külképviseleti névjegyzékében, ám először nem találták a listán, és ezért nem szavazhatott - közölte a londoni külképviseleti választási iroda az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az illető vissza is tért, és leadta szavazatát.

Az iroda illetékese szerint néhány más olyan eset is előfordult Londonban, hogy választásra jelentkezők nem tudták leadni voksukat, de ezeket kivétel nélkül az okozta, hogy nem volt náluk megfelelő okmány, amellyel választási jogosultságukat, vagy magyar állampolgárságukat igazolni tudták volna.

Előzőleg az MSZP közölte: több, Londonban regisztrált magyar választópolgár nem tudott élni szavazati jogával, mivel nem szerepeltek a választói névjegyzékben. A párt szerint a hiba a választási informatikai rendszer problémájára utal, mivel e polgárok korábban megkapták az értesítést arról, hogy felvették őket a szavazóköri névjegyzékbe.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerint azonban nem merült fel olyan adat, hogy az informatikai rendszerrel bármilyen probléma lenne.

Árpád sávos zászló és sorban állás Londonban a szavazókörnél!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.