Persze szabálytalanul

Több ezer tonnányi szennyvíziszapot helyeztek el Szentesen

A Szentesi Járási Ügyészség megrovásban részesítette a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. ügyvezetőjét, mert a cég mintegy 2374 tonna szennyvíziszapot és 185 tonna rácsszemetet helyezett el szabálytalanul.

2014.04.03 12:25MTI
freedigitalphotos.net

Szanka Ferenc a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a vádhatóság gondatlanságból elkövetett, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése vétség miatt intézkedett a cégvezetővel szemben. 2010. december 1. és 2012. augusztus 24. között a Szentesi Víz- és Csatornamű Kft. a működése során keletkezett és hulladéknak minősülő szennyvíziszapot, valamint rácsszemetet (a feldolgozás során a szűrőn fennakadó hulladékot) a cég a környezetvédelmi hatóság engedélye nélkül egy szentesi, önkormányzati területre szállította az ügyvezető utasításai alapján.

A cégvezető az ügyészség közlése szerint nem volt tisztában azzal, hogy a keletkezett hulladékot csak hulladéklerakóba lehetett volna szállítani. A gazdasági társaságot felügyeleti eljárásban az ügyben 42,9 millió forint hulladékgazdálkodási bírsággal sújtották - közölte a szóvivő.

Az ügyészség a gyanúsítottal szemben - tekintettel a gondatlan elkövetésre, a beismerő vallomásra, és az elkövetés körülményeire - megszüntette a nyomozást, és a cégvezetőt a törvény szerint alkalmazható legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.