A férfi élettársát bűnpártolással vádolják

Agyonverte, majd elásta a hajléktalan nőt

A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2012 júliusában Budapest II. kerületében baltával agyonvert egy hajléktalan nőt, majd elásta a holttestét.

2014.04.03 11:03MTI
freedigitalphotos.net

Ibolya Tibor fővárosi főügyész hozzátette: a férfi élettársát - aki segédkezett a meggyilkolt nő holttestének elásásakor - bűnpártolással vádolják. A közlemény szerint a hajléktalan vádlottak - az 52 éves férfi és a 41 éves nő - együtt éltek a szintén fedél nélküli áldozattal egy faházban, a Nyéki-hegy oldalában.

A gyilkosság napján az asszony és a vádlott között anyagi természetű vita alakult ki. A szóváltás kiabálássá fajult, amelynek végén a férfi baltával, majd a baltanyéllel agyonverte a nőt.

Ezután a kályhában elégették a sértett személyes tárgyait - iratait, táskáját, ruháit -, valamint az elkövetéshez használt baltanyelet, az áldozat vászonba csavart holttestét pedig elásták a faház mellett. Az asszony holttestét csaknem három hónappal később találta meg a nyomozó hatóság.

A Fővárosi Főügyészség mindkét vádlott esetében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - közölte Ibolya Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.