Vízsugárral köszöntötték

Megérkezett Budapestre a Norwegian első londoni járata

Megérkezett Budapestre a Norwegian Air Shuttle diszkont légitársaság első londoni járata, a Boeing 737-800-as gépet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

2014.03.30 18:43MTI
freedigitalphotos.net

A norvég légitársaság a nyári menetrendben heti háromszor (kedden, csütörtökön és vasárnap) indít Budapestről London-Gatwick repülőterére járatokat. A magyar főváros felé a Norwegiannek ez az első járata, amely nem érinti észak-európai bázisreptereit.

Ezt az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikája teszi lehetővé, amelynek lényege, hogy az unió bármely két repülőtere között bármely uniós légitársaság is indíthat járatokat.

Bár Norvégia nem tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légközlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

A járatnyitással kapcsolatban a Budapest Airport az MTI-vel azt közölte: London toronymagasan a legnépszerűbb célállomás a ferihegyi repülőtér útvonalkínálatában, a Norwegian az ötödik légitársaság, amely a brit fővárosba közlekedik Budapestről. A Wizz Air Lutonba, az easyJet Gatwickre, a Ryanair Stanstedre míg a British Airways Heathrowra kínál járatokat a magyar fővárosból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.