Együttműködési megállapodásokat kötöttek

Nagyon nyomják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) együttműködési megállapodást kötött a Magyar Külügyi Intézettel és a Semmelweis Egyetemmel.

2014.03.30 03:31MTI
Fotó: Wikipedia.org

Patyi András, az NKE rektora és Király András, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója még pénteken írta alá a megállapodást. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék a hazai közigazgatást, a hon- és rendvédelmet érintő, a tágabb értelemben vett közszolgálati tevékenységet végző szakemberek képzését. A megállapodás egyebek között közös oktatási, képzési, kutatási kezdeményezésekre, közös pályázatok benyújtására terjed ki.

Ezek mellett az NKE hallgatóinak lehetőségük lesz szakmai gyakorlatra a Magyar Külügyi Intézetnél. A külügyi intézet munkatársai konzultációval segítik az egyetemi hallgatók szakdolgozatának elkészítését, s a két intézmény közösen szervezhet konferenciákat, szakmai rendezvényeket. Kiemelt közös kutatási területnek számítanak majd a magyar-kínai kapcsolatok, Magyarország és a Balkán országainak kapcsolatrendszere, a visegrádi országok (V4) kapcsolatrendszere, valamint az európai integráció jelenségeinek vizsgálata - tájékoztattak a közleményben.

A Semmelweis Egyetemmel való együttműködésről szintén pénteken írta alá megállapodást a két intézmény rektora, Patyi András és Szél Ágoston.

A két felsőoktatási intézményben a megállapodás értelmében egyebek között közös kurzusok, tehetséggondozó és PhD programok indulhatnak, amelyekhez az egyetemek egymás számára vendégelőadókat biztosítanak. Az oktatók részt vehetnek a másik egyetem hallgatói szakdolgozatainak, diplomamunkáinak elbírálásában, vagy konzulensek lehetnek ezeknél.

Lesznek közös kutatások, együttesen szervezett tudományos konferenciák, közös kiadványok is. Mindezeken felül a két intézmény a megállapodás alapján a jövőben közösen írhat ki pályázatokat vagy vehet részt pályázatokon - olvasható az NKE közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.