4-es metró

Ma adják át az új metróvonalat

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester ma délelőtt adja át a Kelenföld vasútállomást a Keleti pályaudvarral összekötő 4-es metróvonalat Budapesten.

2014.03.28 06:29MTI
Ilyen szerelvény nem fog járni - MTI

Az átadás időpontját Tarlós István kedden jelentette be, miután sikeresen befejeződött a hatóság által felügyelt, utasok nélküli, úgynevezett sötétüzemi tesztsorozat. A ma kezdődő utasforgalmi próbaüzem ideje alatt is folytatódik a jogszabály szerinti hatósági felügyelet, a végleges használatbavételi engedély hat hónap "üzemszerű hibamentes működés után" adható ki.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az összes, az induláshoz szükséges vasúthatósági engedélyt megadta. Mivel a 4-es az első teljesen automata metróvonal, beüzemelése fokozatosan történik.

A 4-es metróvonalat nyolc év építés után adják át. A 7,3 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.