Együtt-PM

Ön is leállíttatná a "tájékoztatásnak álcázott pártpropagandát"?

Az Együtt-PM minden érintett médiumot arra szólít fel, hogy állítsa le a rezsicsökkentésről szóló kormányzati hirdetések közlését.

2014.03.27 20:47MTI
Forrás: MTI

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön eltiltotta a TV2-t attól a jogsértéstől, hogy továbbra is sugározza a kormány Újra rezsicsökkentés jelmondatú szpotját. A testület 12:8 arányban meghozott döntésével ugyanakkor nem szabott ki bírságot a kereskedelmi televízió tulajdonosára.

Szigetvári Viktor, az ellenzéki pártszövetség társelnöke az MTI-nek küldött közleményében felidézte, hogy a kabinet azután is folytatta a "tájékoztatásnak álcázott pártpropagandát", hogy a Kúria megállapította, a TV2 a kormány Magyarország jobban teljesít jelmondatú hirdetésének közzétételével megsértette a választási eljárási törvényt, mivel a reklám alkalmas a Fidesz-KDNP népszerűsítésére.

"Ez már az NVB-nek is sok volt, döntésével véget vetett az antidemokratikus gyakorlatnak, ahhoz azonban sajnos nem volt elég bátorsága a testületnek, hogy bírságot is kivessen a TV2-re, pedig a kormányközeli csatorna nem először sértette meg a jogszabályt" - írta Szigetvári Viktor, aki Braun Róbert szocialista politikussal és Molnár Csabával, a Demokratikus Koalíció alelnökével fordult a választási bizottsághoz, kérve a TV2 megbírságolását.

Az Együtt-PM szövetség társelnöke szerint az okozott politikai kárt már nem lehet megtéríteni a kormányváltást akaró polgároknak és pártoknak, de a további jogsértéseknek elejét lehet venni.

Szigetvári Viktor erre hivatkozva a kormányváltó szövetség nevében felszólított minden érintett médiumot, hogy ne várják meg az egyedi kereseteket, tekintsék precedensértékűnek a mostani döntést, és állítsák le a kormány által megrendelt szpotok sugárzását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.