Azonnal reagáltak

Abbahagyja a TV2

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eltiltotta a TV2-t attól, hogy továbbra is sugározza a kormány "Újra rezsicsökkentés" jelmondatú szpotját. A csatorna leállt, de nem érti.

2014.03.27 20:48ma.hu

Miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) március 27-én eltiltotta a TV2-t, illetve annak tulajdonosát attól, hogy továbbra is sugározza a kormány "Újra rezsicsökkentés" jelmondatú műsorszámát, a TV2 abbahagyja az említett szpot sugárzását. Mindazonáltal, az NVB a csatornát ezidáig nem tájékoztatta hivatalosan a döntéséről - írta hivatalos közleményében a cég.

"Aggályosnak tartjuk ugyanakkor, hogy miközben több más médium, többek között az ATV, Inforádió, Sport1, Story4, Story5 is műsorra tűzte a szpotot, a Nemzeti Választási Bizottság – figyelemmel arra, hogy a kérelmezők kizárólag a TV2-vel szemben indítottak eljárást – egyedül a TV2-vel kapcsolatban hozott elmarasztaló határozatot" - kifogásolták a döntést.

Mint ismeretes, az NVB-hez több magánszemély is fordult, kifogásukban idézték a Kúria korábbi döntését, amely szerint politikai reklámnak minősül - a megrendelő személyétől függetlenül - "valamely jelölőszervezet népszerűsítését szolgáló vagy támogatására ösztönző, (...) a reklámhoz hasonló módon megjelenő, illetve közzétett műsorszám". A beadványozók kifogásukhoz csatolták a Fidesz és a KDNP két, közterületen megjelent, illetve internetes sajtótermékben közzétett politikai hirdetését, amelyek szerintük alátámasztják, hogy a rezsicsökkentés e két jelölőszervezet egyik fő kampánytémája, és azt saját eredményükként jelenítik meg a választók előtt.

A testület csütörtöki ülésén 12:8 arányban meghozott döntésével ugyanakkor nem szabott ki bírságot a kereskedelmi televízió tulajdonosára, az MTM-SMS Zrt.-re.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.