Nyomozási adatok

Simon-ügy: a kiszivárogtatásról kérdezik a főügyészt

"Nem ismerem Welsz Tamást, nem volt kapcsolatom vele, nem kaptam tőle ajánlatot, nem kért semmit tőlem, Veres Jánosnak pedig kizárólag magyar útlevele van".

2014.03.19 18:42MTI

Veres János választ vár a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjétől arra a kérdésre, hogyan szivároghatott ki a Simon-ügy nyomozásából újságírókhoz több szocialista politikus neve.

Az MSZP-s politikus szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatóján arra reagálva mondta ezt, hogy a Magyar Nemzet cikke szerint "állítólag afrikai úti okmányokkal rendelkeznek más szocialista országgyűlési képviselők is".

Veres János azt mondta, az elmúlt napokban őt megkereső újságírók a nyomozás során kiszivárogtatott információkra hivatkozva többek között azt kérdezték, ismeri-e a Simon-ügyben gyanúsított Welsz Tamást, és van-e a magyaron kívül más útlevele.

A megkeresésekre egyértelmű választ adtam: "nem ismerem Welsz Tamást, nem volt kapcsolatom vele, nem kaptam tőle ajánlatot, nem kért semmit tőlem, Veres Jánosnak pedig kizárólag magyar útlevele van" - közölte a szocialista politikus, hozzátéve, hogy szerinte a Fidesz ezzel az üggyel szeretné őt a lejárató kampányában érintetté tenni.

"Ha ebben az ügyben engem az elkövetkezendő időszakban bármilyen negatív színben próbál bárki feltüntetni találgatással vagy sejtegetéssel, abban a pillanatban bírósághoz fordulok" - jelentette ki a volt pénzügyminiszter. Hozzátette: nem tűri el, hogy "bárki megpróbálja bemocskolni ilyen mondvacsinált, kreált, előre megszerkesztett történettel".

Veres János a sajtótájékoztatón egyben felszólította Keresztes Imre főügyészt, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjét, adjon választ arra, hogy van-e olyan információjuk az ügyben, amely az ő személyét érinti, illetve hogyan szivároghat ki a nyomozásból az újságíróknak olyan információ, amely az útlevelek tekintetében több más szocialista politikus érintettségét veti fel.

Helmeczy László, a "kormányváltó ellenzéki erők" képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón azt mondta, a Simon-ügy úgy van felépítve, hogy a nyomozás adatait kampánycélra használja fel a kormánypárt, és így járassa le Veres Jánoson keresztül a szocialista pártot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.