NAV-jelentés

Így szívták ki a pénzt az Újpestből

Vizsgálatot folytatott a NAV az Újpest Football Club Kft. ügyében 2012-ben. Az adóhatóság arra a következtetésre jutott, hogy egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózaton keresztül szívta ki a pénzt az állam és az önkormányzat által támogatott sportszervezetből.

2014.03.13 19:22ma.hu

Az Átlátszó szerezte meg annak a NAV vizsgálatnak az anyagát, amelyet az adóhatóság az Újpest Football Club Kft. ügyében folytatott le 2012-ben. Az adóhatóság arra a következtetésre jutott, hogy egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózatot hozott létre az Újpest körül, akik színlelt szerződések, fiktív számlák, áfacsalás és egyéb más bűncselekmények révén szívták ki a pénzt az állam és az önkormányzat által támogatott sportszervezetből.

Az Újpest FC Football Club Kft.-ről szóló NAV-jelentést itt lehet letölteni (PDF)

A NAV-jelentés mellékletét itt lehet letölteni (PDF)

A NAV-vizsgálat megállapította, hogy vizsgált, 2008-2010-es időszakban az Újpest FC Kft tulajdonosai a következő társaságok voltak: TÁLIÓ-2001 Kft., Sprite International, Iceinvest Kft., Evore Invest Kft., NTS Szálloda Kft., City Budapest Kft. Az adóhatóság megvizsgálta ezen cégek tulajdonosait is, és kiderült, hogy ciprusi és Seychelles-szigeteki offshore cégek tulajdonában álltak:

TÁLIÓ-2001 Kft.: Janata Ltd. és Blackstone Continental Ltd.

Iceinvest Kft.: Tolnai Sándor és felesége dr. Pféger Réka

Evora Kft.: RIG Ltd., Blackstone Continental Ltd.

NTS Szálloda Kft.: NTS International Inc., BenQ Ltd., ügyvezető: Kukorelli Tibor

City Budapest Kft.: Sparceas Ltd.

A NAV szerint az Újpest FC Kft. tényleges tulajdonosai tehát offshore társaságok voltak, azonban Csehi István ügyvezető és a futballisták Tolnai Sándort és Dr. Kovács Pétert nevezték meg tulajdonosként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.