Kikerülik a kényes kérdéseket?

Fidesz: "informatikai kordon" a kormány körül?

A Fidesz szerint a kormányszóvivői honlappal "informatikai kordont" húzhat maga köré a kormány, vagyis az oldal alkalmas lehet a "modern cenzúra" megvalósítására, a kényes kérdések kikerülésére - erről Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

2008.08.08 12:03MTI

A politikus többek között azt kifogásolta, hogy az online tájékoztatókon az eddigi tapasztalatok szerint 5-6 kérdésre lehet csak választ kapni, korlátozott a kérdésfeltevésre rendelkezésre álló karakterszám, és az újságíróknak nincs visszakérdezési lehetőségük, szemben az élő sajtótájékoztatóval. 

Cser-Palkovics András azt is felrótta, hogy az online kormányszóvivői tájékoztatók képminősége rossz, így nem használhatják a televíziók. "Olyan, mintha ez az oldal alkalmas lenne a modern cenzúra megvalósítására,(...) a kényes kérdések kikerülésére, (...) az élő kormányszóvivői tájékoztatók számának csökkentésére, vagyis ez a honlap alkalmas lehet egy informatikai kordon felállítására a kormány körül" - fogalmazott a helyettes szóvivő, aki az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Kiss Péter kancelláriaminiszterhez.
 
Hangsúlyozta: remélik, nem arról van szó, hogy a jövőben a kormány tagjai és a kormányszóvivők "szerverek és klaviatúrák mögé bújva akarják megmondani, hogy ők miről akarják tájékoztatni a nyilvánosságot". A politikus arra vár választ a kancelláriaminisztertől, hogy a kormányszovivo.hu helyettesíti-e a hagyományos kormányszóvivői tájékoztatókat, csökken-e a jövőben az élő tájékoztatók száma, és mit lehet tenni, hogy az újságíróknak azonos lehetőségeik legyenek mindkét típusú tájékoztatón. 

A fideszes képviselő emlékeztetett arra is, hogy a kormány továbbra sem ad érdemi választ azokra a szakértői véleményekre, amelyek irreálisan magasnak tartják a kormányszóvivő honlapra kifizetett 200 millió forintot. Szerinte ez felesleges pénzkidobás volt, a honlapot sokkal kevesebből, vagy akár teljesen ingyen el lehetett volna készíteni a Miniszterelnöki Hivatal honlapján és köztisztviselőivel. 

Cser-Palkovics kijelentette: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hibás, amiért a kormányzati politika mára szinte divatot csinált abból, hogy 10-100 milliókat költenek el soha meg nem valósuló beruházásokra, vagy teljesen felesleges dolgokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.