Elkerültük a csődhelyzetet

Kövér szerint látványos eredményeket ért el az ország

"Az elmúlt négy évben az ország nemcsak elkerülte a csődhelyzetet, de látványos eredményeket is tudott produkálni."

2014.03.04 19:35MTI
MTI, archív

Huszonkét esztendeje nem volt példa arra, hogy annyian - 4,03 millióan – dolgozzanak, mint jelenleg – mondta a házelnök egy szegedi lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

Ma 260 ezerrel dolgoznak többen, mint a 2010-es kormányváltáskor, a növekmény több mint fele pedig a versenyszférában teremtett munkahelyekhez kötődik – közölte a politikus.

Ha ezen a pályán tudunk maradni, van esély arra, hogy tíz év alatt egymillió új munkahely jöjjön létre, elérve ezzel a 2010-ben kitűzött célt – hangsúlyozta Kövér László. Kifejtette, a kormány teremtette adókedvezményeknek köszönhetően a nők, az első munkahelyüket kereső fiatalok és a nyugdíjhoz közeledő korosztály foglalkoztatási adatai is javulnak.

A sajtótájékoztatót megelőzően Kövér László fölavatta azt az emléktáblát, amelyet az egykor az Államvédelmi Hatóság szegedi központjának helyet adó mai Tisza szálló épületén helyeztek el, Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke kezdeményezésére.

Az Országgyűlés elnöke avatóbeszédében úgy fogalmazott, a létező szocializmushoz, a kommunizmushoz való viszony ma is vízválasztó: azok, aki a diktatúra jóvoltából élveztek vagy élveznek érdemtelenül előnyöket, nem hajlandók tudomásul venni azt, ami szerte az országban az ehhez hasonló pincékben vagy éppen a Szovjetunióban történt honfitársainkkal.

Nem hajlandók tudomásul venni a rendszer lényegét, "a felmagasztalt erőszakot", és nem hajlandók lemondani a gyűlölet körén keresztül nézett jövőről, messianisztikus önimádatukról és a hozzá társuló arroganciáról – tette hozzá. Azok, akik nem hajlandók fejet hajtani azokon a helyeken, ahol a tömeggyilkosságok történtek, ahol embereket kínoztak szisztematikusan vagy csak találomra, nem demokraták, és nincs mondanivalónk számukra – fogalmazott Kövér László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.