Memento mori

A kommunizmus áldozataira emlékeznek országszerte

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából országszerte megemlékezéseket tartanak ma, a hivatalos állami megemlékezés a budapesti Terror Háza Múzeumban lesz.

2014.02.25 08:10MTI

A központi rendezvényen köszöntőt mond Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, emlékbeszédet mond Horváth János, az Országgyűlés korelnöke, ünnepi beszédet mond Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

A megemlékezés után gyertyagyújtással és néma főhajtással tisztelegnek az áldozatok emléke előtt a Hősök Falánál.

Az emléknapon protokollmentes megemlékezés lesz a rákoskeresztúri Újköztemető 301-es parcellájánál, ahol bárki leróhatja kegyeletét.

A Terror Háza Múzeumban ezen a héten az emléknap alkalmából rendhagyó történelemórákat tartanak.

Az Országgyűlés 2000. június 13-ai döntésével nyilvánította február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává, annak emlékére, hogy 1947-ben ezen a napon tartóztatták le jogellenesen, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.