Ukrán válság

Gyűjtést hirdet a Máltai Szeretetszolgálat

Gyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában élő rászoruló emberek támogatására egy kialakuló humanitárius válság esetén.

2014.02.24 16:42MTI
freedigitalphotos.net

A kárpátaljai civil szervezetek tájékoztatása szerint sokakat nehéz helyzetbe hozott a januári nyugdíjaknak és a közalkalmazotti fizetéseknek az elmaradása. Ha az érintettek a februári járandóságukhoz sem jutnak hozzá, súlyos helyzet alakulhat ki, a szegénységet pedig a válság miatt meginduló infláció is tovább mélyíti.

Elsősorban az egyedül maradt idős emberek, a több gyermeket nevelő családok és a betegek szenvedhetnek komoly szükséget - közölte a humanitárius szervezet hétfőn az MTI-vel.

A szeretetszolgálat mindennapos kapcsolatban áll a beregszászi és a lembergi máltai szervezetekkel, de a romániai Máramaros megyei karitatív szervezetekkel is egyeztetett a szükséges lépésekről.

A Máltai Szeretetszolgálat cselekvési tervet készített arra az esetre, ha a következő időszakban tovább romlana a helyzet, hogy a lehető legrövidebb időn belül segítséget tudjon nyújtani a legelesettebb embereknek.

A karitatív szervezet adománygyűjtést hirdet, a felajánlásokat bankszámlán fogadja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.