Segítség

Ukrán válság: adománygyűjtést indít a magyar vöröskereszt

Adománygyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalán és bankszámlaszámán, hogy segítse az Ukrán Vöröskereszt humanitárius munkáját, amelyet a Kijevben kitört zavargások sérültjeinek és közvetlen érintettjeinek megsegítésére végez.

2014.02.22 04:18MTI

Mindenki, aki felhívja vagy az ’ADOMANY’ szót elküldi a 1359-es vonalra, 250 forinttal járul hozzá az Ukrán Vöröskereszt térségben végzett humanitárius munkájához - közölte a jótékonysági szervezet pénteken az MTI-vel. Az Ukrán Vöröskereszt december óta aktívan segíti a zavargásokban érintett embereket és látja el a sebesülteket.

Az elmúlt 48 órában több mint 360 sérültet láttak el a vöröskeresztes mentőcsapatok. Elsősegélyt nyújtottak a tüntetőknek és biztonsági erők tagjainak egyaránt. A sérülteket a várakozó mentőautókhoz szállítják, mert azok nem tudnak belépni a zavargások központjába. A Magyar Vöröskereszt együttműködése az Ukrán Vöröskereszttel számos szakmai terület mellett kiterjed a határ menti területek katasztrófavédelmi tevékenységeinek támogatására is - olvasható a szervezet közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.