800 ezer forint

Az MSZP váltja meg Kádár sírhelyét

Boross Péter, korábbi miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság jelenlegi elnöke szerint a testületben egyelőre nem született döntés az ügyben, bár ő maga támogatná Kádár sírhelyének védetté nyilvánítását.

2014.02.09 12:26ma.hu
Forrás: MTI

Felszámolhatják Kádár János és felesége sírját a Fiumei úti temetőben, hacsak nem váltja meg valaki újra a parcellát 800 ezer forintért. A pártfőtitkárnak nincs élő hozzátartozója, az MSZP viszont hajlandó kifizetni a kért összeget.

Kádár János halálának 25. évfordulóján lejár a pártfőtitkár Fiumei úton lévő sírhelyének fennmaradási szerződése is, tehát ha valaki nem fizet a meghosszabbításért, a parcellát felszámolja a temető gondnoksága - írja a Bors. A lap szerint Moldova György író derítette ki, hogy veszélyben van a síremlék, majd meg is kereste Mesterházy Attilát, a Magyar Szocialista Párt elnökét, hogy segítségét kérje a nyughely megmentésében. A párt Sajtóosztálya az Origo megkeresésére megerősítette: az MSZP megváltja Kádár sírhelyét.

A sírt a védett emlékhelyeket gondozó Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság is megmenthetné azzal, hogy védetté nyilvánítja, de Boross Péter, korábbi miniszterelnök, a bizottság jelenlegi elnöke azt mondta a Borsnak, hogy a testületben egyelőre nem született döntés az ügyben, bár ő maga támogatná Kádár sírhelyének védetté nyilvánítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.