1100 oldal

3-as metró: a kormány átfogó tájékoztatást kért - a főváros eleget tett

Ezeregyszáz oldalas vizsgálati anyagot bocsátott Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár rendelkezésére a fővárosi önkormányzat.

2014.02.05 16:38ma.hu
Forrás: MTI

Átfogó tájékoztatást kért a kormány Tarlós István főpolgármestertől a 3-as metró felújításával összefüggő anyagi problémákról és a fővárosi közösségi közlekedés hosszú távú fenntarthatóságáról - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint ismertette, a Miniszterelnökség levelet írt a főpolgármesternek, részletes tájékoztatást kérve. Erre azért van szükség - folytatta -, mert bármiféle állami segítség hatással van az ország költségvetésére, s felelősségteljesen akkor tudnak dönteni, ha látják, mire, mennyit, milyen ütemezéssel igényel a főváros, s ez hosszú távon nem okoz újabb problémát.

Giró-Szász András jelezte: a fővárosnak minden jogosítványa megvan arra, hogy eljárjon, ha bárminemű, az utasok személyes biztonságát érintő probléma felmerül.

A kormányszóvivő egy kérdésre azt mondta, hogy a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű nem került szóba a szerdai kormányülésen; olyan döntésről nincs tudomása, amely a korábbi döntést megváltoztatná. Megjegyezte: a Miniszterelnökség és magyarországi zsidó szervezetek között csütörtök délután lesz egy találkozó, és ha bármilyen megállapodás születik, tájékoztatni fogják a sajtót.

Ezeregyszáz oldalas vizsgálati anyagot bocsátott Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár rendelkezésére a fővárosi önkormányzat a 3-as metróval összefüggésben kedden - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

A közlemény szerint a főváros eleget tett a Miniszterelnökség átfogó tájékoztatásra vonatkozó kérésének, s megköszönte Lázás János eddigi segítségét.

A kommunikációs igazgató jelezte: a vizsgálati anyag kitér a 3-as metró műszaki- és pénzügyi problémáira egyaránt.

A főváros biztos benne, hogy a kormánnyal együttműködve a metróvonal problémáját is meg fogják oldani - tette hozzá.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán beszélt arról, hogy a kormány átfogó tájékoztatást kért Tarlós István főpolgármestertől a 3-as metró felújításával összefüggő anyagi problémákról és a fővárosi közösségi közlekedés hosszú távú fenntarthatóságáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.