Tolkacs

Paksi paktum - Gyurcsány az orosz nagykövettel találkozott

Tudatta a nagykövettel, hogy ha az ellenzék alakít kormányt idén tavasszal, az új kabinet a megkötött megállapodás felülvizsgálatát fogja kezdeményezni.

2014.02.05 14:25MTI
Fotó: MTI

A paksi erőmű bővítése is szóba került Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, valamint Oroszország budapesti nagykövete, Alekszandr Tolkacs szerdai megbeszélésén.

A DK közleménye szerint a találkozón áttekintették a magyar-orosz politikai és gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos Orbán-Putyin megállapodásra.

Gyurcsány Ferenc tájékoztatta a nagykövetet arról: elfogadhatatlannak tartja, hogy széleskörű társadalmi-szakmai vita és versenyeztetés nélkül, "lényegében titokban született egy még mindig homályos tartalmú, tisztázatlan költségeket és finanszírozási terhet jelentő, összességében elhamarkodott megállapodás".

Sérelmezte, hogy a megegyezés hozzávetőleg az egyéves magyar nemzeti jövedelem 10 százalékának megfelelő összegben, hosszú távra adósítja el Magyarországot.

Azt is tudatta a nagykövettel, hogy ha az ellenzék alakít kormányt idén tavasszal, az új kabinet a megkötött megállapodás felülvizsgálatát fogja kezdeményezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.