Gyorsított eljárást folytatnak le

10 embert állított elő a rendőrség az Együtt-PM demonstrációjáról

Tíz aktivistát állított elő a rendőrség az Együtt-PM-nek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott pénteki demonstrációjáról.

2014.01.31 15:49MTI

Az MTI érdeklődésére az Országos Rendőr Főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közölte, hogy a rendőrség a demonstrációban résztvevő valamennyi személyt előállította jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértés elkövetése miatt. Ügyükben gyorsított eljárást folytatnak le.

A rendezvény "nem közterületen" zajlott, a tulajdonos hozzájárulása nélkül. Ezért "a rendőrség a tulajdonos felkérésére felszólította őket a terület elhagyására, amelynek a csoport nem tett eleget" - tájékoztatott az ORFK.

Az Együtt-PM a paksi atomerőmű tervezett bővítése ellen tartott spontán tiltakozó demonstrációt pénteken délelőtt. Az ellenzéki párt aktivistái elfoglalták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) budapesti Fő utcai épületének portáját és népszavazás kiírását követelték a kormánytól.

A rendőrök egyenként a bejárat előtt várakozó rendőrségi járművekbe cipelték a passzív ellenállást tanúsító tüntetőket, miután az aktivisták a rendőri felszólítás ellenére sem távoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.