Az Etele téri aluljáró is tltott lesz

Módosult az életvitelszerű közterületi tartózkodást tiltó rendelet

A határozat szerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a 4-es metró átadása után a Kelenföld vasútállomásnál lévő (Etele téri) aluljáróban is.

2014.01.29 10:37MTI
MTI, archív

A határozat szerint jogellenes lesz az életvitelszerű tartózkodás a 4-es metró átadása után a Kelenföld vasútállomásnál lévő (Etele téri) aluljáróban is. A további közterületekről november 14-én már döntött a közgyűlés.

A rendeletmódosításba mérlegelés nélkül két kerületi döntést is be kellett építeni. Az újpesti önkormányzat a korlátozás alá eső területek számának emelését kérte, a XIII. kerület pedig enyhítést kért.

Az MSZP módosító javaslatot nyújtott be, amelyben azt indítványozta, hogy a főpolgármester folytasson tárgyalást a polgármesterekkel, és minden kerületben jelöljenek ki olyan közterületet, ahol lehet ételt osztani.

Az indítvány nem kapott többséget. Az eredeti javaslatot a Fidesz-KDNP és a Jobbik 21 igen szavazatával, a PM és az MSZP tartózkodása mellett fogadták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.