Szociálpolitika

Kedvezmény a nevelt gyermekek után is

Január 1-je, a nevelőszülői hivatás foglalkoztatási jogviszonnyá alakítása óta a nevelőszülő saját gyermeke után akkor is igénybe veheti a gyedet, a gyetet és a terhességi-gyermekágyi segélyt, ha nincs más munkaviszonya.

2014.01.25 18:16MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága közölte, hogy a három év alatti nevelt gyermek után nem jár gyed, ahogy korábban sem, de a gyermek után az érintett nevelőszülői díjban részesül. A nevelőszülő ezen felül megkapja a kisgyermek után a családi pótlékot, valamint a gyermek ellátására fordítandó nevelési díjat és külön ellátmányt.

Indokolt esetben az alapösszegnél magasabb alapdíjat igényelhetnek a nevelőszülők a kollégista nevelt gyermekek után is.

Egy átlagos, három gyermeket vállaló nevelőszülő teljes bevétele a háromszázezer forintot is elérheti

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.