Polgármestert és képviselőket választanak

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Drávasztárán

Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap Drávasztárán, mert a baranyai község képviselő-testülete feloszlatta magát.

2014.01.20 10:19MTI
freedigitalphotos.net

Cserdiné Szolga Emma jegyző hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgármesteri tisztségért két független jelölt, Sáity Borbála korábbi településvezető és Matoricz Sándor indul. A négy képviselői helyre tizenketten pályáznak, közülük ketten a Jobbik jelöltjei, a többiek függetlenek.

A mintegy félezer lakosú Drávasztára 372 választópolgára vasárnap reggel hat és este hét óra között, egy szavazókörben voksolhat.

Az időközi választást azután kellett kiírni, hogy a helyi képviselő-testület tavaly október végén feloszlatta magát, mert három képviselő jelezte: nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.